• 0-24 mg nikotin
  • 500-600 bloss
  • Fullt uppladdad
  • 2 olika färger
  • 14 dagars returrätt

Fördelarna med SmokeSmart e-cigaretter

  • Du slipper mängder av skadliga ämnen
  • Du sparar upp till 17 000 om året
  • 85 % får bättre hälsa
  • 90 % röker mindre eller slutar helt
  • Du får finare hy och tänder
  • E-cigaretten, allt i ett - fullt uppladdad
Flera fördelar med e-cigaretter

E-cigaretter – det sunda och smarta alternativet till vanliga cigaretter

Det är frustrerande att se hur många det finns som anser att e-cigaretter bör förbjudas, när det finns så många saker som tyder på att de i själva verket är ett mycket bättre alternativ än traditionella cigaretter. Det kan mycket väl vara så att det saknas på ett par områden, men i ljuset av vad vi vet om vanliga cigaretter idag är jag helt övertygad om att e-cigaretter är ett bättre alternativ.

Låt oss nu röka en e-cigarett!

Om vi kunde vrida tillbaka tiden och börja om, så skulle vi förmodligen inta ha börjat producera tobak från första början – men man kan inte förändra verkligheten. Människor dör i trafiken också, men vi låter inte det gå ut över bilindustrin. Faktum är att det finns cirka 700 000 människor i Sverige som röker idag, och studier visar att omkring 200 000 av dem är starkt nikotinberoende. Även om vissa anser att vi inte ska låta folk röka sundare med hjälp av e-cigaretter, så finns det ingen vits med det argumentet när det är okej att folk röker vanliga cigaretter, som vi vet innehåller en mängd skadliga ämnen som tjära osv. Allt pekar på det faktum att e-cigaretter under alla omständigheter är sundare!

Det är redan möjligt att köpa e-cigaretter

E-cigaretter innehåller främst vattenånga. Om man vill är det också möjligt att få e-cigaretter med nikotin. I Sverige finns det redan många som har bytt till e-cigaretter – med eller utan nikotin. Det är med andra ord redan möjligt att köpa e-cigaretter, så hela diskussionen om att sälja eller inte sälja e-cigaretter är lite meningslös. Dessutom är en e-cigarett ett perfekt alternativ för de många som faktiskt vill sluta röka. Och det finns flera myndigheter i Sverige som tror detsamma.

Färre skadliga ämnen i en e-cigarett

När man talar om e-cigaretter i Sverige, så glömmer många bort att titta lite utanför landets gränser. E-cigaretter är här för att stanna, och det finns en rad fördelar som är värda att ta med i den något hysteriska debatten som pågår just nu. Det finns till exempel betydligt färre skadliga ämnen i e-cigaretter. Man stör heller inte andra när man röker, eftersom e-cigaretten bara avger vattenånga. Och om man återigen jämför med bilindustrin, så borde man väl förbjuda körning på grund av utsläpp från bilarna? Jag tycker det är tydligt hur dumt detta förbud är när man ser det i det ljuset.

E-cigaretter är här för att stanna!

Människans fria vilja blir också åsidosatt i debatten om e-cigaretter, för det är väl i slutändan en fråga om vår rätt att leva som vi vill. Det är ju fortfarande inte förbjudet att röka vanliga cigaretter. Så varför inte tillåta e-cigaretter när denna uppfinning redan har nått stor framgång i många delar av världen? Människor har rätt att äta fet mat, låta bli att träna, dricka för mycket öl och så vidare. Så låt folk bestämma själva om de vill njuta av smaken av tobak, med eller utan nikotin, när de vill röka en e-cigarett istället för vanliga cigaretter. Jag tycker att det är deras rätt. Och för mig är det vettigt att byta till e-cigaretter, eftersom de är lättare och smakar gott. Dessutom undviker man klagomål från människor omkring en som besväras av gammal cigarettrök. Ge oss nu lov att njuta av runda vattenånga i lugn och ro från de lysande e-cigaretterna, tack!

Odd Steiner

« Tillbaka
Loading...